Sygdom/Hvornår er et barn syg ?

HUSK altid at melde dit barn syg i daycare. Hvis dit barn har en smitsom børnesygdom, skal du ringe til institutionen, så vi kan sende information ud andre forældre.Almentilstand:

Hvis barnet almentilstand ikke er normal, hvis barnet er meget træt, ikke vil spise, hurtigt bliver ked af det og ”hænger”, har barnet brug for at blive hjemme, også selvom det ikke har feber. Hvis almentilstanden i løbet af dagen ændrer sig, kontakter vi jer for at informere jer og aftale afhentning.

Hvis jeres barn har sovet dårligt om natten, beder vi jer informere os ved aflevering.

Når barnets almentilstand er upåvirket, og barnet ikke har feber, kan barnet komme i institution. Barnet skal kunne deltage i de aktiviteter de plejer, uden at kræve særlig omsorg eller pasning. Barnet skal fx kunne lege ude og tage med på tur.Feber:

Et barn kan godt være sløjt/utilpas uden det har feber.

Børn med feber, må ikke komme i institution. Hvis barnets almentilstand ændrer sig op af dagen, og/eller barnet får feber, vil vi kontakte jer med henblik på afhentning hurtigst muligt. Vi putter ikke børn med feber.Børnesygdomme:

Når der er børnesygdomme i huset, sætter vi opslag op ved indgangen

Vi opfordrer til at forældrene følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om:

At det kan ”være en god ide, at lade barnet blive hjemme i mindst 1 dag, efter at det er blevet feberfrit” pga. nedsat modstandskraft.


At barnet, i tilfælde af diarre og opkastning, først kommer i institution, ”når barnet er rask og afføringen er normal”. Vær opmærksom på, at ”den væsentligste smitteoverførsel i institutioner sker fra personer, der har diarre i familien, aktuelt er syge, eller er kommet for hurtigt tilbage i institution”.